Locatie

De Vinkeveense Plassen

Een prachtige natuur/recreatie plas die vol ligt met eilandjes, natuurgebieden en fantastische visstekken. Het is een unieke locatie met een waanzinnig groot bestand aan grote snoek, baars en karpers. Af en toe, met een beetje geluk zijn er ook nog een aantal scholen met grote snoekbaars te vinden.

Tevens heeft deze plas ook het schoonste en meest heldere water van Nederland.
Het Visgebied

Plassen onderverdeling

Tevens heeft deze plas ook het schoonste en meest heldere water van Nederland. De Vinkeveense Plassen is onderverdeeld in drie plassen; de noordplas, de zuidplas en de kleine plas, allemaal erg verschillend van elkaar. De noordplas is erg diep (dieptes tot wel 60 meter) en er zijn ook verschillende zand/mosselbanken waar vaak grote snoeken en veel baarzen zitten.

De zuidplas is daarentegen weer heel ondiep (op de meeste punten drie meter diep met een paar kuilen van 12-15 meter diep). Op deze plas zijn ook veel waterplanten die soms wel 10 meter lang zijn waardoor je ze zelfs aan het oppervlakte van het water kan zien. Tussen de lange waterplanten schuilen ook veel soorten vis. Op de kleine plas is het water wat meer troebel en zijn er veel rietkragen en lelievelden waar de vissen zich tussen verschuilen.

Activiteiten op de Vinkeveense Plassen zijn onder andere: zwemmen, vissen, varen, duiken en waterskiën.

Enkele typische vissoorten te zien in Midden-Nederland:

Esox lucius
Snoek
Perca fluviatilis
Baars
Sander lucioperca
Snoekbaars
Cyprinus carpio carpio
Karper
Tinca tinca
Zeelt
Rutilus rutilus
Voorn
Abramis brama
Brasem
Anguilla anguilla
Paling
Blicca bjoerkna
Kolblei
Gasterosteus aculeatus aculeatus
Driedoornige stekelbaars
Silurus glanis
Meerval
Aspius aspius
Roofblei